Ai grijă la alimentele depozitate în congelator: Cât le poți ține fără să se deterioreze – Carnea contează cel mai mult. Înghețarea alimentelor a devenit un confort pentru cei mai mulți dintre noi. Și nu doar un confort ci și o modalitate de a economisi timp și bani.
Indiferent de tipul de congelator pe care îl ai – fie că este vorba despre un congelator orizontal sau vertical – principiile de bază pentru înghețare rămân aceleași:
Evită înghețarea alimentelor fierbinți, deoarece aceasta poate ridica temperatura congelatorului și afecta alte alimente. Împarte alimentele în porții mai mici pentru a accelera procesul de răcire.
CITEȘTE ȘI: Trucuri în gospodărie: De ce să pui o monedă în congelator
Înfășoară alimentele în mod corespunzător sau pune-le în recipiente etanșe. Acest lucru previne „arsura de congelator”, care poate deshidrata alimentele, afectându-le calitatea, potrivit Safefood.
Congelează alimentele în porții potrivite pentru a evita dezghețarea unei cantități prea mari când ai nevoie doar de o parte mică.
Etichetează clar alimentele și adaugă data la care au fost înghețate pentru a ține evidența timpului de păstrare.
Pentru a menține calitatea și siguranța alimentelor, este important să cunoști duratele recomandate pentru înghețarea fiecărui tip de aliment:
Există anumite alimente care nu sunt potrivite pentru înghețare, deoarece își pierd textura sau calitățile organoleptice:
CITEȘTE ȘI: E vremea vinetelor: Cât de sănătoase sunt vinetele puse la congelator
Înghețarea este o tehnică valoroasă pentru stocarea alimentelor, oferind o modalitate convenabilă de a păstra prospețimea și calitatea alimentelor pentru o perioadă mai lungă.